Naša internet stranica koristi kolačiće (engl. Cookie) kako bi Vam osigurali sve funkcionalnosti iz naše ponude. Za više informacija pogledajte na Politika privatnosti.

KATEGORIJA: POSEBNA PONUDA

Kad bilo koji proizvod izađe iz maloprodaje, u daljnjoj preprodaji bez obzira na svoje stanje ne može se oglašavati i nuditi kao novi proizvod već kao rabljeno dobro. Artikl koji sada pregledavate i predmet je Vašeg interesa, NEKORIŠTEN JE, ZAPAKIRAN JE I U PRVOBITNOM STANJU- KAKAV JE PROIZVEDEN osim ako drugačije nije navedeno za svaki pojedinačni artikl u opisu oglašenog artikla.

Artikli iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) spadaju u kategoriju rabljenih dobara članak 95. zakona o porezu na dodanu vrijednost(rabljena dobra) ali su NEKORIŠTENI, ZAPAKIRANI I U PRVOBITNOM STANJU- KAKVI SU PROIZVEDENI osim ako drugačije nije navedeno za svaki pojedinačni artikl

Artikli iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) dobavljeni su ili od registriranih poslovnih subjekata u Republici Hrvatskoj po članku 95. zakona o porezu na dodanu vrijednost(rabljena dobra) ali su NEKORIŠTENI, ZAPAKIRANI I U PRVOBITNOM STANJU- KAKVI SU PROIZVEDENI osim ako drugačije nije navedeno za svaki pojedinačni artikl

ili od fizičkih osoba(rabljena dobra) , za robu na koju se izdanim dokumentom/računom/ugovorom o kupoprodaji primjenjuje članak 95. zakona o porezu na dodanu vrijednost(rabljena dobra) ali je NEKORIŠTENA ZAPAKIRANA I U PRVOBITNOM STANJU- KAKVA JE PROIZVEDENA osim ako drugačije nije navedeno za svaki pojedinačni artikl

Artikli iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) isporučuju se s računom, jamstvenim listom i svom ostalom dokumentacijom predviđenom zakonima, kutije mogu biti otvorene i tada je to istaknuto kod svakog pojedinačnog artikla

Artikli iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) , rade na sve mobilne mreže, imaju valjano jamstvo koje se ostvaruje kod ovlaštenih servisa u Republici Hrvatskoj.

Artikli iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) podliježu pod  "posebni postupak oporezivanja marže – rabljena dobra" stoga na izdanom računu za ove artikle PDV nije zasebno iskazan.(članak 95. zakona o porezu na dodanu vrijednost-Izdanje: NN 73/2013)

Na izdanom računu artikala iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) iskazana je samo zbrojna svota naknade i PDV-a, odnosno ukupna svota računa. PDV nije zasebno iskazan(članak 95. zakona o porezu na dodanu vrijednost-Izdanje: NN 73/2013) 

Pdv se obračunava Prodavatelju na ostvarenu maržu.

Stoga Kupci pravni subjekti kod kupovine artikala iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) ne mogu koristiti odbitak pretporeza već samo ukupnu svotu računa mogu knjižiti kao trošak u poslovnim knjigama. 

Kupnjom artikala iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra), Kupac a ni kupljeni uređaji ne sudjeluju u bilo kakvoj vrsti nagradne igre ili promocije a u svrhu potraživanja bilo kakvih nagrada, poklona i slično.

Količine artikala iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) ograničene su i navedene su kod svakog pojedinačnog artikla.

Trajanje ponude i prodaje artikala iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) je do isteka zalihe odnosno isteka raspoložive količine navedene kod svakog pojedinog artikla.