Naša internet stranica koristi kolačiće (engl. Cookie) kako bi Vam osigurali sve funkcionalnosti iz naše ponude. Za više informacija pogledajte na Politika privatnosti.

KATEGORIJA: POSEBNA PONUDA

Kad bilo koji proizvod izađe iz maloprodaje, u daljnjoj preprodaji bez obzira na svoje stanje ne može se oglašavati i nuditi kao novi proizvod već kao rabljeno dobro. Artikl koji sada pregledavate i predmet je Vašeg interesa, NEKORIŠTEN JE, ZAPAKIRAN JE I U PRVOBITNOM STANJU- KAKAV JE PROIZVEDEN osim ako drugačije nije navedeno za svaki pojedinačni artikl u opisu oglašenog artikla.

Artikli iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) spadaju u kategoriju rabljenih dobara članak 95. zakona o porezu na dodanu vrijednost(rabljena dobra) ali su NEKORIŠTENI, ZAPAKIRANI I U PRVOBITNOM STANJU- KAKVI SU PROIZVEDENI osim ako drugačije nije navedeno za svaki pojedinačni artikl

Artikli iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) dobavljeni su ili od registriranih poslovnih subjekata u Republici Hrvatskoj po članku 95. zakona o porezu na dodanu vrijednost(rabljena dobra) ali su NEKORIŠTENI, ZAPAKIRANI I U PRVOBITNOM STANJU- KAKVI SU PROIZVEDENI osim ako drugačije nije navedeno za svaki pojedinačni artikl

ili od fizičkih osoba(rabljena dobra) , za robu na koju se izdanim dokumentom/računom/ugovorom o kupoprodaji primjenjuje članak 95. zakona o porezu na dodanu vrijednost(rabljena dobra) ali je NEKORIŠTENA, ZAPAKIRANA I U PRVOBITNOM STANJU- KAKVA JE PROIZVEDENA osim ako drugačije nije navedeno za svaki pojedinačni artikl

Artikli iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) isporučuju se s računom, jamstvenim listom i svom ostalom dokumentacijom predviđenom zakonima, kutije mogu biti otvorene i tada je to istaknuto kod svakog pojedinačnog artikla

Artikli iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) , rade na sve mobilne mreže, imaju valjano jamstvo koje se ostvaruje kod ovlaštenih servisa u Republici Hrvatskoj.

Artikli iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) podliježu pod  "posebni postupak oporezivanja marže – rabljena dobra" stoga na izdanom računu za ove artikle PDV nije zasebno iskazan.(članak 95. zakona o porezu na dodanu vrijednost-Izdanje: NN 73/2013)

Na izdanom računu artikala iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) iskazana je samo zbrojna svota naknade i PDV-a, odnosno ukupna svota računa. PDV nije zasebno iskazan(članak 95. zakona o porezu na dodanu vrijednost-Izdanje: NN 73/2013) 

Pdv se obračunava Prodavatelju na ostvarenu maržu.

Stoga Kupci pravni subjekti kod kupovine artikala iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) ne mogu koristiti odbitak pretporeza već samo ukupnu svotu računa mogu knjižiti kao trošak u poslovnim knjigama. 

Kupnjom artikala iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra), Kupac a ni kupljeni uređaji ne sudjeluju u bilo kakvoj vrsti nagradne igre ili promocije a u svrhu potraživanja bilo kakvih nagrada, poklona i slično.

Količine artikala iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) ograničene su i navedene su kod svakog pojedinačnog artikla.

Trajanje ponude i prodaje artikala iz kategorije Posebna ponuda(rabljena dobra) je do isteka zalihe odnosno isteka raspoložive količine navedene kod svakog pojedinog artikla.


PROIZVODNI ASORTIMAN(mobiteli)

  • Svi uređaji rade na svim mobilnim mrežama, tj. podržani su svi operateri.
  • Imaju jamstvo od 24 mjeseca od dana kupnjei.
  • Jamstva se ostvaruju u ovlaštenim servisima unutar Republike Hrvatske. Po potrebi, za uređaje koji nemaju ovlašteni servis u Republici Hrvatskoj, ili zbog nekih razloga uređaj nema adekvatnu servisnu podršku, uređaji se šalju na servis u zemlju porijekla (EU)
  • Svi uređaji imaju izbornik na hrvatskom jeziku izuzev uređaja koji to tvornički ne podržavaju.

Proizvodi se naručuju elektronskim obrascem i neopozivi su. Da bi proces narudžbe bio ispravan i potpun, kupac je dužan pravilno ispuniti obrazac za prijavu.


DOSTAVA

Troškovi dostave su besplatni za sve proizvode iz ponude Pro-Mobile. Ukoliko je pošiljka nestandardna (velike dimenzije ili masa), Prodavatelj će kontaktirati kupca radi dogovora o troškovima dostave. Proizvodi se dostavljaju putem prijevozničkih tvrtki (GLS) koje obavljaju usluge transporta. Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Roba je osigurana od oštećenja u transportu. Roba je osigurana i od gubitka u dostavi, te ako Kupac ni nakon 7 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, mora ga obavijestiti kako bi Prodavatelj mogao osigurati pronalazak pošiljke ili poslati zamjensku. Rok isporuke ovisi o raspoloživosti artikala na lagerima glavnih uvoznika. Kontaktirajte nas kako bismo mogli precizirati rok isporuke. Kupac može preuzeti robu osobno u sjedištu obrta(uz potvrdu o uplati). U tom slučaju potrebno je pričekati obavijest prodavatelja da je roba pripremljena za isporuku.

Naručene proizvode s troškovima dostave kupac će prodavatelju platiti :

-Pouzećem (jednokratno)

-Općom uplatnicom ili virmanom (jednokratno)

-Internet bankarstvom (jednokratno)

-Bankovnim karticama na web shopu (jednokratno ili na rate)


ZAGREBAČKA BANKA d.d.

Mastercard 2-24 rate

Visa 2-24 rate

Visa debitna 2-24 rata


PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d.

Visa Premium 2-24 rate

Visa Inspire 2-24 rate


ERSTE Card Club

Diners Club 2-36 rata


MB Plus:

ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK d.d. / KENTBANK d.d. / AGRAM BANKA d.d. / ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d. / SLATINSKA BANKA d.d.   / NOVA HRVATSKA BANKA d.d.

Debitne kartice 2-12 rata


OSTALE BANKE

Mastercard 2-12 rata

Visa 2-12 rata

Maestro - jednokratno


               

Ako ustanovite da iz nekog razloga niste zadovoljni proizvodom koji ste kupili, molimo vas da nas u roku od 14 dana od datuma primitka proizvoda odnosno primitka zadnjeg proizvoda iz narudžbe kontaktirate i slijedite navedene korake:

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa i opisom reklamacije e-mailom na prosellmobile@gmail.com ili telefonski na 099/844-0-176.

Ovisno o Vašem prigovoru/reklamaciji i konkretno opisanom razlogu nezadovoljstva proizvodom, poslat ćemo Vam informaciju o: mogućnosti zamjene proizvoda, povratu proizvoda, povratu novca, servisnoj usluzi u slučaju potrebe popravka proizvoda, drugim informacijama vezano za vaš prigovor/reklamaciju.

U slučajevima zamjene ili povrata, PROIZVODE (POVRAT ILI ZAMJENA) POTREBNO JE DOSTAVITI NA ADRESU: PRO-MOBILE obrt za usluge i trgovinu Mrkšina 53 10000 Zagreb. Po zaprimanju proizvoda, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod izvršavamo u roku 2-3 dana, a najkasnije u roku 14 dana. U suprotnom nas kontaktirajte e-mailom na prosellmobile@gmail.com ili telefonski na 099/844-0-176.

U slučaju da je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis, poslat ćemo Vam sve podatke ovlaštenog servisa.

Ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati u Pro-Mobile. Ako kupac ne reklamira oštećenje ambalaže dostavljaču u trenutku preuzimanja proizvoda, smatra se da je preuzeo proizvod s neoštećenom ambalažom.

Ukoliko oštećenje na proizvodu utvrdite nakon skidanja ambalaže, sačuvajte originalnu ambalažu i u roku 14 dana od dana primitka robe kontaktirajte Pro-Mobile. Ako Pro-Mobile organizira prijevoz robe radi povrata, potrebno je proizvod zapakirati u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija) potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda.

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS).

U slučaju neriješenih prigovora potrošači mogu rješavati potrošački spor putem tijela za ARPS sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (NN 121/16) . Pro-Mobile će u slučaju podnošenja prijedloga za mirenje sudjelovati u postupku pred ARPS tijelom: Centar za mirenje pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/I, 1000 Zagreb, Hrvatska, ili na https://www.hup.hr.

Povrati

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Iznimka od ovog ovlaštenja odnosi se na proizvode za koje čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača isključuje pravo na jednostrani raskid ugovora o čemu će vas Pro-Mobile posebno upozoriti u ponudi konkretnog proizvoda.

obrazac za reklamacije (preuzmite ga ovdje).

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

Vaš zahtjev za zamjenu ispravnog proizvoda (npr. neodgovarajuća boja proizvoda) koji ste kupili smatrat će se jednostranim raskidom, pa Vas molimo da u tom slučaju obavezno ispunite obrazac za povrat proizvoda koji ste dobili uz proizvod kako bismo znali da želite zamjenu proizvoda. Proizvode (povrat ili zamjena) potrebno je dostaviti na adresu: PRO-MOBILE obrt za usluge i trgovinu Mrkšina 53 10000 Zagreb

U slučaju jednostranog raskida ugovora i/ili storniranja narudžbe postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac prema Zakonu o zaštiti potrošača članak 77. mora izvršiti povrat robe bez odgađanja u roku od 14 dana od kada je obavijestio o svojoj odluci da raskida ugovor, te snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Ukoliko kupac želi može se obratiti Pro-Mobile e-mailom na prosellmobile@gmail.com ili telefonski na 099/844-0-176 radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Pro-Mobile. Pro-Mobile poziva kupca da proizvod zapakira u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija) potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana. Pro-Mobile obavještava kupce da će o umanjenju vrijednosti kupljenog proizvoda u odnosu na oštećenje ambalaže odnosno oštećenje proizvoda koje nije uzrokovano provjerom funkcionalnosti proizvoda utvrđivati za svaki vraćeni proizvod pojedinačno te će o tome obavijestiti kupca nakon primitka vraćenog proizvoda.

Pro-Mobile preporuča svojim kupcima prilikom preuzimanja proizvoda, vezano uz jednostrani raskid ugovora u zakonskom roku od 14 dana:

  • slika proizvoda‎ prikazuju načelan izgled te način uporabe proizvoda kao i prezentaciju proizvoda kako to predviđa proizvođač. Slika ne prikazuje do detalja konkretan proizvod koji se isporučuje kupcu, stoga Pro-Mobile preporuča kupcu da detaljno pregleda karakteristike proizvoda koji su navedeni u ponudi na Internet stranici Pro-Mobile prilikom izbora proizvoda.
  • ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati u Pro-Mobile. AKO KUPAC NE REKLAMIRA OŠTEĆENJE AMBALAŽE DOSTAVLJAČU U TRENUTKU PREUZIMANJA PROIZVODA, SMATRA SE DA JE PREUZEO PROIZVOD S NEOŠTEĆENOM AMBALAŽOM.
  • ako oštećenje na proizvodu utvrdite nakon skidanja ambalaže, sačuvajte originalnu ambalažu i u roku 14 dana od dana primitka robe kontaktirajte Pro-Mobile. Ako Pro-Mobile organizira prijevoz robe radi povrata, potrebno je proizvod zapakirati u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija) potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda.
  • ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda. U deklaraciji proizvoda koju dobivate uz proizvod su upute za otvaranje ambalaže bez oštećenja za tehničku robu.
  • pažljivo pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i funkcionalnost (npr. aktivirajte uređaj na struju ili bateriju) ali nemojte proizvod koristiti ili njime rukovati ako namjeravate koristiti zakonsko pravo na raskid ugovora, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda.

Rukovanje proizvodom (korištenje istoga u njegovu svrhu, npr. pečenje hrane u pećnici, nošenje stvari u torbi i sl.) umanjuje vrijednost proizvoda.

Pro-Mobile obavještava kupce o specifičnim svojstvima pojedinih proizvoda kao što su: mobiteli, tableti, laptopi, stolna računala, televizori, igraće konzole i sl., za koje zbog njihovih karakteristika nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom npr. montiranja/stavljanja u funkciju/sastavljanja. Iz tog razloga Pro-Mobile neće biti u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene (u cijelosti ili djelomično) za ove proizvode u slučaju kada je za povrat naveden razlog: provjera funkcionalnosti jer sama provjera funkcionalnosti umanjuje vrijednost proizvoda time što se stanje proizvoda nepovratno mijenja.

Pro-Mobile obavještava kupce da su uređaji za profesionalnu upotrebu posebno označeni. Uređaji koji nemaju takvu oznaku nisu predviđeni za profesionalno korištenje i nije ih preporučljivo koristiti u profesionalne svrhe jer takva vrsta kvara nije pokrivena jamstvom te u tom slučaju trošak popravka snosi kupac. Ukoliko ovlašteni servis utvrdi da se radi o opisanoj vrsti kvara, Pro-Mobile neće moći preuzeti odgovornost niti trošak prouzrokovan postupanjem kupca protivno ovoj obavijesti.

Pro-Mobile preporuča kupcima da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno kontaktira ovlašteni servis jer proizvođači u pravilu osporavaju prava iz jamstva za svaki proizvod koji je neovlašteno montiran/pušten u rad.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Pro-Mobile ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. Pro-Mobile odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronći ovdje (kliknite za više info).

PROIZVODE (POVRAT ILI ZAMJENA) POTREBNO JE DOSTAVITI NA ADRESU: PRO-MOBILE obrt za usluge i trgovinu Mrkšina 53 10000 Zagreb

Rješavanje sporova

U slučaju spora između kupca i prodavatelja, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje Centru za mirenje. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.